Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ProRail overtrad aanbestedingswet

ProRail heeft in het geheim onderhoudscontracten met commerciële aannemers verlengd. Daarmee heeft de spoorbeheerder de aanbestedingswet overtreden. ProRail heeft de verlenging van de contracten niet gemeld aan de raad van commissarissen, noch aan staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. De schending van de aanbestedingswet kwam aan het licht door een onderzoek van adviesbureau PWC.

Vier onderhoudscontracten, met een looptijd van drieënhalf jaar, werden door de directie van ProRail vorig jaar onderhands verlengd tot tien jaar. Volgens Mansveld kan dit niet door de beugel. “Daarom zijn maatregelen noodzakelijk”, schrijft Mansveld in haar brief aan de Kamer. De rvc van ProRail is in gesprek met de aannemers om de looptijd van de contracten weer terug te brengen.

In een fuik
ProRail zit in een fuik van slechts vier geschikte aannemers voor het onderhoud aan het spoor, zo constateert PWC. “Het is duidelijk dat niet de directie van ProRail het voor het zeggen heeft, maar het collectief van onderhoudsaannemers en het ministerie”, aldus het onderzoeksbureau. Mansveld geeft aan de werkcultuur van ProRail tegen het licht te willen houden. Dat schrijft FD.nl.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres