Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ProRail sluit zich aan bij Madaster

ProRail heeft zich aangesloten bij Madaster, een platform dat werkt als een openbare, online bibliotheek van bouwmaterialen. ProRail hoopt zo een positieve invloed te hebben op de circulaire economie. Daarnaast sluit Madaster aan bij de ambities van ProRail. Dat meldt Infrasite.nl.

Madaster is een online bibliotheek waar informatie over bouwmaterialen te vinden is. Dit zijn eigenlijk een soort materialenpaspoorten, waarin beschreven staat welke materialen in een gebouw of infra-object zijn gebruikt en in welke hoeveelheden. Ook bevat het informatie over de kwaliteiten van de materialen, de locatie en de financiële en circulaire waarde. Madaster maakt het makkelijker om materialen te hergebruiken, afval te verminderen en zo kosten te besparen.

Circulaire bedrijfsvoering
ProRail streeft naar een circulaire bedrijfsvoering en Madaster sluit hier goed op aan. ProRail wordt zo namelijk gestimuleerd om zuinig en met zorg om te gaan met schaarse materialen. Ook zal ProRail nu moeten zorgen voor een minimum aan afvalstoffen. Het spoorbedrijf hoopt dat door met materiaalpaspoorten te gaan werken, er onder andere een beter (her)gebruik van materialen van hun gebouwen ontstaat.

Duurzaam meubilair
Dat circulair inkopen een grote rol speelt in het beleid van ProRail, is terug te zien in het pas geopende kantoor in Utrecht. Die is namelijk voorzien van duurzaam meubilair. De meubels zijn ingekocht volgens de principes van de circulaire economie. Aan het eind van de gebruiksduur neemt de leverancier Ahrend de meubels weer terug. Deze kijkt dan of het meubilair geschikt is voor hergebruik bij een andere klant of dat demontage en hergebruik van losse onderdelen de beste oplossing is.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link