Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
10
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

ProRail sluit zich aan bij Madaster

ProRail heeft zich aangesloten bij Madaster, een platform dat werkt als een openbare, online bibliotheek van bouwmaterialen. ProRail hoopt zo een positieve invloed te hebben op de circulaire economie. Daarnaast sluit Madaster aan bij de ambities van ProRail. Dat meldt Infrasite.nl.

Madaster is een online bibliotheek waar informatie over bouwmaterialen te vinden is. Dit zijn eigenlijk een soort materialenpaspoorten, waarin beschreven staat welke materialen in een gebouw of infra-object zijn gebruikt en in welke hoeveelheden. Ook bevat het informatie over de kwaliteiten van de materialen, de locatie en de financiële en circulaire waarde. Madaster maakt het makkelijker om materialen te hergebruiken, afval te verminderen en zo kosten te besparen.

Circulaire bedrijfsvoering
ProRail streeft naar een circulaire bedrijfsvoering en Madaster sluit hier goed op aan. ProRail wordt zo namelijk gestimuleerd om zuinig en met zorg om te gaan met schaarse materialen. Ook zal ProRail nu moeten zorgen voor een minimum aan afvalstoffen. Het spoorbedrijf hoopt dat door met materiaalpaspoorten te gaan werken, er onder andere een beter (her)gebruik van materialen van hun gebouwen ontstaat.

Duurzaam meubilair
Dat circulair inkopen een grote rol speelt in het beleid van ProRail, is terug te zien in het pas geopende kantoor in Utrecht. Die is namelijk voorzien van duurzaam meubilair. De meubels zijn ingekocht volgens de principes van de circulaire economie. Aan het eind van de gebruiksduur neemt de leverancier Ahrend de meubels weer terug. Deze kijkt dan of het meubilair geschikt is voor hergebruik bij een andere klant of dat demontage en hergebruik van losse onderdelen de beste oplossing is.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.