Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ProRail verklaarde inschrijving Strukton Rail terecht ongeldig

De inschrijving van Strukton Rail op de aanbesteding van een onderhoudsgebied in Limburg is terecht ongeldig verklaard door ProRail. Dit oordeelde de rechter op basis van een kort geding dat door Strukton Rail was aangespannen. Volgens het gunningsmodel was Strukton Rail de winnaar, maar ProRail gunde toch het contract aan Asset Rail. Dat schrijft SpoorPro.

ProRail oordeelde tijdens de procedure dat Strukton Rail op enkele onderdelen een ‘abnormale inschrijving, thans een irreële inschrijving’ had ingediend. De rechter heeft ProRail in het gelijk gesteld, waardoor de spoorbeheerder het aanbestedingsproces kan hervatten.

Laagste prijs
Eigenlijk zou de inschrijver met de laagst aangeboden prijs het onderhoudscontract gegund krijgen, omdat dit de economisch meest voordelige inschrijving zou zijn. ProRail besloot echter om het contract aan de nummer 2 te gunnen, omdat zij naar eigen zeggen op lange termijn geen goede prijs-kwaliteitsverhouding zagen bij Strukton Rail.

Niet haalbaar
In het kortgeding gaf ProRail aan dat het van belang is dat een aannemer niet gaat snijden in zijn werkzaamheden om kosten te drukken. Dat risico leek bij Strukton Rail wel te bestaan. De rechter oordeelde vervolgens dat ProRail aannemelijk had gemaakt dat de inschrijving van Strukton Rail niet haalbaar was.

ALI-procedure
ProRail maakte in dit geval gebruik van de abnormaal lage inschrijvingsprocedure (ALI-procedure). Met deze procedure is het mogelijk om tijdens het aanbestedingsproces om verheldering van de inschrijving te vragen. Op basis hiervan kan de spoorbeheerder besluiten om tijdens het aanbestedingsproces een inschrijver af te wijzen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres