Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ProRail verlengt aanbesteding onderhoudscontracten

Spoorbeheerder ProRail heeft de aanbesteding van drie onderhoudscontracten met vier weken verlengd en zal de geïnteresseerde partijen meer informatie verstrekken. Volgens ProRail hebben de marktpartijen nu tot woensdag 2 maart om een bod te doen op het eerste onderhoudscontract.

De aanbesteding van de onderhoudscontracten viel afgelopen jaar stil, omdat aannemers Strukton Rail, Bam Rail en VolkerRail naar de rechter stapten. Volgens de bouwbedrijven was het niet mogelijk om een goed bod te doen, omdat het onduidelijk was welke risico’s eraan kleefden. ProRail moest volgens de aannemers eerst een beter beeld krijgen van de staat van het spoor, voordat het onderhoud kan worden aanbesteed.

Oordeel van de rechter
De rechter oordeelde echter dat de openbare aanbesteding van het spooronderhoud op de juiste wijze was aangepakt en dat de partijen over voldoende spoordata beschikten om een goed bod te kunnen doen. ProRail hervatte vervolgens het aanbestedingsproces.

Aanvulling dossiers
Nu stelt ProRail dat tijdens de rechtszaak de aanbestedingsdossiers nog eens goed zijn nagelopen. “Geconstateerd is dat er aanvullende informatie kan worden gegeven over de geplande vernieuwingswerken aan het spoor gedurende de contractperiode. Dit is belangrijke informatie voor aannemers, omdat vernieuwde infrastructuur minder vaak stoort en minder onderhoud vraagt”, aldus de spoorbeheerder.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres