Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

ProRail zet in op prestatiegericht onderhoud

ProRail zet in op prestatiegericht onderhoud

Spoorwegbeheerder ProRail zal de komende jaren steeds vaker contracten sluiten met spoorwegaannemers voor prestatiegericht onderhoud. Een databank met informatie over de staat van het spoor is hiervoor echter noodzakelijk, maar komt er pas op zijn vroegst eind 2017, schrijft Cobouw.

Eerder lanceren van de databank, genaamd Spoordata, is niet mogelijk, laat staatssecretaris infrastructuur en milieu Sharon Dijksma weten. ProRail heeft het momenteel namelijk druk met de uitrol van prestatiegericht onderhoud (pgo).

Pgo-contracten
ProRail wil steeds meer onderhoud aanbesteden via pgo-contracten. Hiermee beoogt ProRail een hogere kwaliteit van het spoor tegen lagere kosten te realiseren. Dijksma stelt dat het spoor aantoonbaar veilig en betrouwbaar gaat worden.

Consequenties pgo
Aannemers maken zich nog wel zorgen over de consequenties van de stap naar pgo. Ze zijn bang dat ze onderhoudsgebied zullen verliezen en dat dit ernstige gevolgen zal hebben voor hun personeel. Dijksma ziet juist dat er meer opdrachten voor spooraanbieders op de markt zullen verschijnen. Naast onderhoudscontracten zet ProRail de komende jaren namelijk ook veel vervangingswerk op de markt.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.