Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ProRail zet in op prestatiegericht onderhoud

Spoorwegbeheerder ProRail zal de komende jaren steeds vaker contracten sluiten met spoorwegaannemers voor prestatiegericht onderhoud. Een databank met informatie over de staat van het spoor is hiervoor echter noodzakelijk, maar komt er pas op zijn vroegst eind 2017, schrijft Cobouw.

Eerder lanceren van de databank, genaamd Spoordata, is niet mogelijk, laat staatssecretaris infrastructuur en milieu Sharon Dijksma weten. ProRail heeft het momenteel namelijk druk met de uitrol van prestatiegericht onderhoud (pgo).

Pgo-contracten
ProRail wil steeds meer onderhoud aanbesteden via pgo-contracten. Hiermee beoogt ProRail een hogere kwaliteit van het spoor tegen lagere kosten te realiseren. Dijksma stelt dat het spoor aantoonbaar veilig en betrouwbaar gaat worden.

Consequenties pgo
Aannemers maken zich nog wel zorgen over de consequenties van de stap naar pgo. Ze zijn bang dat ze onderhoudsgebied zullen verliezen en dat dit ernstige gevolgen zal hebben voor hun personeel. Dijksma ziet juist dat er meer opdrachten voor spooraanbieders op de markt zullen verschijnen. Naast onderhoudscontracten zet ProRail de komende jaren namelijk ook veel vervangingswerk op de markt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres