Magnifying glass Close

Provincie Groningen wil woningen versterken zonder Europese aanbesteding

Omdat er haast is geboden bij het versterken van woningen met aardbevingsschade in de provincie Groningen, wil de provincie dit doen zonder gebruik te hoeven maken van een Europese aanbesteding. Dat wil men vastleggen in het nationale bouwakkoord voor Groningen, schrijft het Dagblad van het Noorden.

De provincie wordt inzake deze plannen gesteund door het Rijk. Het Rijk merkt de situatie in de provincie aan als ‘noodsituatie’, waardoor het volgens het Rijk gerechtvaardigd is buiten de Europese aanbesteding om te gaan. Nadat de NAM zich terugtrok uit de kwestie is het Rijk verantwoordelijk voor het afhandelen van aardbevingsschade. Zes bouwbedrijven, die ruime ervaring hebben met dit soort werkzaamheden, zullen aan de slag gaan met het versterken van woningen.

Leendert van der Laan, statenlid voor de Partij van het Noorden, zet vraagtekens bij de plannen. Hij vraagt zich af wat er gebeurt als er andere partijen zijn die interesse hebben in de opdrachten, en deze de regeling aanvechten.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties (1)

Petrazoveel 17 januari 2020 12:37 uur

Ik mag toch hopen dat deze 6 bedrijven in de buurt gevestigd zijn? Bedrijven van verder weg die iedere dag hun personeel meer dan 2 x 75 kilometer laten rijden zouden moeten worden uitgesloten i.v.m. duurzaamheid van milieu en mens.

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres