Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Provincie Zeeland halveert aantal jeugdzorgaanbieders

De Provincie Zeeland werkt vanaf 2020 nog maar met honderd jeugdzorgaanbieders in plaats van de huidige tweehonderd organisaties. In de nieuwe aanbesteding kiest de provincie met name voor regionale aanbieders, meldt Omroep Zeeland. Zo zou de zorg beter en sneller georganiseerd kunnen worden.

Zeeuwse gemeenten gaven aan dat ‘het ondoenlijk was’ om met zoveel zorgaanbieders te werken. De provincie heeft daarom voor het eerst een Europese aanbesteding uitgeschreven. Het is de bedoeling dat gemeenten alleen nog met hoofdaannemers te maken krijgen. De hoofdaannemers kunnen de zorg intern verder uitbesteden aan onderaannemers.

Met de nieuwe aanpak zou de administratieve last voor de gemeenten moeten afnemen. Zorgaanbieders zijn kritisch en stellen dat de administratieve lasten niet verdwijnen maar slechts verplaatst worden: van gemeenten naar de aanbieders.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link