Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Publieke inkoopafdelingen vergrijzen

De gemiddelde leeftijd van inkooppersoneel ligt tussen de 41 en 50 jaar, blijkt uit onderzoek van InQuest en In2Talent onder 133 inkoopprofessionals uit de publieke sector. Het onderzoek toont daarnaast aan dat 33% van de overheidsinkopers ouder is dan 50. 1 op 10 inkoopmedewerkers is ouder dan 60 jaar.

De vergrijzing staat steeds vaker op de agenda van inkoopafdelingen, maar wordt nog beperkt aangepakt. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties het probleem vaker bespreken, maar dat het merendeel het niet erkent.

Toestroom jong talent
Toch stellen de onderzoekers dat er de afgelopen jaren wel meer is geïnvesteerd in de toestroom van jong talent. Overheidsorganisaties stellen steeds vaker opleidingsplaatsen ter beschikking. De overheid werft deze talenten momenteel vooral intern en de begeleiding wordt overgelaten aan de huidige inkopers op de afdeling. Actief beleid om dit structureel te ondervangen is er nog onvoldoende, concluderen de onderzoekers.

Meer werkdruk
Men vreest dat er door de vergrijzing hogere mentale eisen gesteld gaan worden van de medewerkers. Daarnaast verwachten de respondenten dat er minder invloed op het werk uitgeoefend kan worden en dat de werkdruk zal toenemen. Dat er tot slot veel kennis verdwijnt als ouderen vertrekken, wordt door het overgrote deel van de respondenten beaamd.

Lees hier het volledige onderzoek

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres