Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Qbuzz mag meedingen naar OV-concessie

Qbuzz mag van minister Dijsselbloem van Financiën meedingen naar de concessie voor openbaar vervoer in Zuidoost-Friesland en de Waddeneilanden. Eerder liet de minister de Tweede Kamer nog weten dat hij niet wil dat de in opspraak geraakte NS-dochter ‘onomkeerbare’ bedrijfsbesluiten neemt. NS zei toen dat Qbuzz niet mee zou doen aan aanbestedingen. Dat schrijft De Telegraaf.

Er lopen nog onderzoeken naar de aanbesteding in Limburg en de rol van Qbuzz hierin. Desondanks zei Dijsselbloem dinsdagavond dat “onomkeerbare stappen” niet betekent dat NS of Qbuzz niet mogen inschrijven op nieuwe aanbestedingen. De woordvoerster van de NS zegt tegen de krant dat het meedoen in Friesland een weloverwogen besluit is. “Deze aanbesteding is een uitzondering, omdat wij die nu ook al rijden”.

Busconcessie
De concessie in Zuidoost-Friesland is al sinds 2008 van Qbuzz en loopt af in december 2016. Naast Qbuzz hebben ook Arriva, Connexxion en EBS zich ingeschreven op de concessie ter waarde van 12,5 miljoen euro per jaar. De looptijd van de concessie is vier jaar, met de mogelijkheid tot verlening van twee jaar. Behalve de prijs is ook duurzaamheid een selectiecriterium. De provincie laat op 8 december weten welke vervoerder de aanbesteding wint.

Afwachten
Het CDA heeft laten weten verbaasd te zijn over de gang van zaken, schrijft OVpro.nl. “De minister zei eerder dat hij streng zou zijn en dat de NS zich zou moeten beperken tot het hoofdrailnet. Alsof er niets gebeurd is, gaan we nu gewoon door”, zegt CDA-Kamerlid Martijn van Helvert in een interview op Radio 1. Helvoort zou graag zien dat iedereen de rapporten over de NS afwacht, voordat Qbuzz opnieuw meedingt in nieuwe aanbestedingen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres