Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rechter keurt ggz-inkoop zorgkantoren voor 2022 goed

De zorgkantoren van zorgverzekeraars CZ, Eno, VGZ, Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid kunnen doorgaan met het inkopen van zorg die binnen de ggz valt. Dat oordeelde de rechter bij het kort geding dat meerdere zorgaanbieders tegen de zorgverzekeraars aanspanden.

Eerder sleepten de aanbieders de zorgkantoren ook al voor de rechter omdat zij vonden dat de zorgkantoren geen reële tarieven voor de zorginkoop ten behoeve van de Wlz in 2021 rekende. De rechter gaf de aanbieders toen gelijk en stelde dat zij de tarieven van 2020 aan moesten houden. In eerste instantie gingen de zorgkantoren tegen die uitspraak in beroep. De manier waarop zij hun kortingspercentages moesten onderbouwen was volgens hen onuitvoerbaar. Later stelden de zorgkantoren hun aanpak alsnog bij en verhoogden zij hun tarieven.

Tarieven ggz

Enkele aanbieders vonden de nieuwe tarieven voor de inkoop van ggz opnieuw niet redelijk, maar de rechter oordeelde anders. Zij vond de werkwijze van de zorgkantoren dit keer wel navolgbaar en stelt dat zij door kunnen gaan met de inkoop van ggz. Alleen zorgverzekeraar Zilveren Kruis mag het landelijk richttariefpercentage voor beschermd wonen zorgaanbieders niet verlagen.

Bron: Zorgkrant.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link