Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rechter zegt: Abusievelijke inschrijving onder verkeerde naam kan hersteld worden

In deze zaak moet het Hof oordelen over de vraag of CZ Zorgverzekeraar heeft moeten toelaten dat, na de sluiting van de inschrijvingstermijn, de inschrijving door HVP Zorg B.V. voor een overeenkomst wijkverpleging 2015 zou worden vervangen door een inschrijving van Stichting HVP. De inschrijving was abusievelijk op de verkeerde naam ingediend.

CZ Zorgverzekeraar treed in regio Haaglanden op als representant van alle zorgverzekeraars bij de inkoop van wijkverpleging onder de Zorgverzekeringswet. Het CZ Zorgkantoor heeft op 1 juli 2014 een zorginkoopdocument bekend gemaakt met daarin de volgende eis van bekwaamheid: “De zorgaanbieder heeft aantoonbaar de Zorgbrede Governancecode (ZGC) ingevoerd”.
Bij het controleren van haar statuten constateert CZ dat zorgverlener Stichting HVP de ZGC niet aantoonbaar heeft ingevoerd, waardoor haar inschrijving voor de overeenkomst wijkverpleging

2015 ongeldig is. Stichting HVP, een zorgaanbieder zonder personeel, verleent zorg met gebruikmaking van het personeel van HVP Zorg. Na controle blijkt dat haar inschrijving abusievelijk onder die naam is ingediend in plaats van onder Stichting HVP. De inschrijvingstermijn is dan al gesloten en CZ blijft bij haar standpunt.

In hoger beroep heeft de rechter besloten om Stichting HVP in het gelijk te stellen. Hoe is de rechter tot dit besluit gekomen? Lees hier het volledige vonnis.

Dit overzicht wordt u aangeboden in samenwerking met VIND Inkoop en Aanbesteding, gold partner van AanbestedingsCafe.nl en dé complete kennisbron van publieke inkopers.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres