Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
05
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Rechtszaken
Soort:

Rechter zegt: Abusievelijke inschrijving onder verkeerde naam kan hersteld worden

Rechter zegt: Abusievelijke inschrijving onder verkeerde naam kan hersteld worden

In deze zaak moet het Hof oordelen over de vraag of CZ Zorgverzekeraar heeft moeten toelaten dat, na de sluiting van de inschrijvingstermijn, de inschrijving door HVP Zorg B.V. voor een overeenkomst wijkverpleging 2015 zou worden vervangen door een inschrijving van Stichting HVP. De inschrijving was abusievelijk op de verkeerde naam ingediend.

CZ Zorgverzekeraar treed in regio Haaglanden op als representant van alle zorgverzekeraars bij de inkoop van wijkverpleging onder de Zorgverzekeringswet. Het CZ Zorgkantoor heeft op 1 juli 2014 een zorginkoopdocument bekend gemaakt met daarin de volgende eis van bekwaamheid: “De zorgaanbieder heeft aantoonbaar de Zorgbrede Governancecode (ZGC) ingevoerd”.
Bij het controleren van haar statuten constateert CZ dat zorgverlener Stichting HVP de ZGC niet aantoonbaar heeft ingevoerd, waardoor haar inschrijving voor de overeenkomst wijkverpleging

2015 ongeldig is. Stichting HVP, een zorgaanbieder zonder personeel, verleent zorg met gebruikmaking van het personeel van HVP Zorg. Na controle blijkt dat haar inschrijving abusievelijk onder die naam is ingediend in plaats van onder Stichting HVP. De inschrijvingstermijn is dan al gesloten en CZ blijft bij haar standpunt.

In hoger beroep heeft de rechter besloten om Stichting HVP in het gelijk te stellen. Hoe is de rechter tot dit besluit gekomen? Lees hier het volledige vonnis.

Dit overzicht wordt u aangeboden in samenwerking met VIND Inkoop en Aanbesteding, gold partner van AanbestedingsCafe.nl en dé complete kennisbron van publieke inkopers.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.