Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rechter zegt: Herstel van inschrijving toestaan?

Op 1 juni 2016 publiceerde de gemeente Amsterdam een Europese aanbesteding, waar een potentiële inschrijver bezwaar tegen maakte. De gemeente heeft daarop de aanbesteding teruggetrokken en is een nieuwe – herziene – aanbestedingsprocedure gestart. Hiertoe stelde de gemeente ook nieuwe formulieren en vormvoorschriften op.

Inschrijver Forniamo gaat tijdens deze tweede ronde per ongeluk de fout in; zij gebruikt een formulier ter beschrijving van kerncompetenties uit de eerste aanbestedingsronde. Forniamo voldoet hierdoor niet aan de kwaliteitseisen en wordt daarom uitgesloten van de procedure.

Forniamo stapt daarop naar de rechter. Het Hof moet nu beoordelen of de gemeente Amsterdam de inschrijving van Forniamo terecht heeft uitgesloten en of de gemeente Forniamo de gelegenheid moet geven om haar fout te herstellen, zodat zij alsnog kan worden toegelaten tot de aanbestedingsprocedure. Wat vindt de rechter? Lees hier het volledige vonnis.

Dit overzicht wordt u aangeboden in samenwerking met VIND Inkoop en Aanbesteding dé complete kennisbron van publieke inkopers.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres