Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rechter Zegt: Zijn levertijden in de inschrijving irreëel en manipulatief?

De gemeenten Rheden, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum en Rozendaal hebben een Europese openbare aanbestedingsprocedure aangekondigd met betrekking tot de levering van trapliften. Meerdere partijen schrijven zich in, waaronder de eiser in deze zaak en een andere inschrijver.

Waneer de opdracht niet wordt gegund aan de eiser ontstaat er een discussie tussen de eiser en de gemeenten. De eiser stelt dat de andere inschrijver met zo’n korte levertijd heeft ingeschreven dat deze levertijd als niet haalbaar, irreëel en manipulatief moet worden aangemerkt. De eiser vindt dat de inschrijving van de inschrijver daarom ter zijde moet worden gelegd en de opdracht aan haar moet worden gegund.

De gemeenten zijn het hier niet mee eens omdat nergens uit zou blijken dat er sprake is van een manipulatieve inschrijving. Hoe oordeelt de rechter? Lees hier het volledige vonnis.

Dit overzicht wordt u aangeboden in samenwerking met VIND Inkoop en Aanbesteding, dé complete kennisbron van publieke inkopers.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres