Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
07
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Rechtszaken
Soort:

Rechter Zegt: Wanneer is er sprake van grensoverschrijdend belang?

Rechter Zegt: Wanneer is er sprake van grensoverschrijdend belang?

In 2010 houdt Stichting Eindhoven Marketing (SEM) een meervoudige onderhandse aanbesteding voor de exploitatie van buitenreclame op het grondgebied van Eindhoven. De opdracht wordt onder andere gegund aan JCDecaux voor perceel 4 voor de periode 1 mei 2011 – 30 april 2021.

In 2015 laat JCDecaux weten dat zij ook interesse hebben in een overeenkomst voor de percelen 1 en 2. Dit verzoek wordt afgewezen door SEM omdat deze begin dat jaar al twee nieuwe overeenkomsten was aangegaan. Volgens JCDecaux had SEM de nieuwe concessies echter moeten aanbesteden.

Vervolgens heeft SEM op 20 augustus 2015 aan JCDecaux meegedeeld dat het geen aanbestedende dienst is en dat de concessies bovendien geen duidelijk grensoverschrijdend belang hebben. SEM zal daardoor niet overgaan tot aanbesteding van de concessies.

Het Hof stelt dat de drempel voor het aantonen van grensoverschrijdend belang hoog ligt en meent dat JCDecaux niet voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat er sprake is van grensoverschrijdend belang. JCDecaux vindt dit een onbegrijpelijk oordeel en stapt daarom naar de Hoge Raad.

De Hoge Raad moet nu dus oordelen over de vraag wanneer er voldaan is aan de eisen van een grensoverschijdend belang in aanbestedingsprocedures. Hoe luidt haar oordeel? Lees hier het volledige vonnis.

Dit overzicht wordt u aangeboden in samenwerking met VIND Inkoop en Aanbesteding, gold partner van AanbestedingsCafe.nl en dé complete kennisbron van publieke inkopers.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.