Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Regionale taxibedrijven slaan alarm over tenders

Personenvervoer Vijfstromenland, een combinatie van acht taxibedrijven, slaat alarm over de toekomst van haar sector.[slide] De huidige manier van aanbesteden zou volgens hen slecht zijn voor het overheidsgeld, de klanten en de taxibedrijven. Dat schrijft De Gelderlander.

De taxibedrijven maken in meerdere brieven aan de gemeenten in de regio hun ‘ernstige zorgen kenbaar over de toekomst van onze dienstverlening als lokale taxiondernemers’.

Irreële aanbieding
De zorgen van de taxibedrijven komen door eerdere ervaringen met aanbestedingen. De organisatie deed het vervoer van de regiotaxi van 2001 tot 2012 in de regio Rivierenland. Dat jaar verloor de combinatie de aanbesteding van Willemsen de Koning, die kortgeleden failliet ging. Volgens bestuurder van Vijstromenland Bernd Verbeek komt dit omdat het een “volstrekt irreële aanbieding was.” Verbeek zei eerder tegen Omroep Gelderland: “Wij hebben bij de aanbesteding direct gezegd: dit gaat mis. Er was zo laag ingeschreven, gecombineerd met ontzettend hoge kwaliteitseisen gaat dat niet. En dat blijkt ook wel. Eigenlijk is na een half jaar de vervoerder al in de problemen gekomen.” Nu personenvervoer De Vier Gewesten een andere aanbesteding heeft gewonnen, vreest Vijfstromenland voor hetzelfde scenario als met Willemsen de Koning.

Zorg
Hoewel gemeenten momenteel niet verantwoordelijk zijn voor de Regiotaxi, wil Vijfstromenland toch afspraken met de gemeenten maken. “Zij zijn wel verantwoordelijk voor hun inwoners die zorg nodig hebben, en bijvoorbeeld voor het leerlingenvervoer. En in 2017 worden de gemeenten zelf weer verantwoordelijk voor de Regiotaxi.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres