Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Renovatie Huis ten Bosch niet openbaar aanbesteed

Er komt geen openbare aanbesteding voor de renovatie van paleis Huis ten Bosch. De klus leent zich hier niet voor, stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Details over de beveiliging en over de inrichting als werk- en woonpaleis voor de koning en zijn gezin kunnen niet in brede kring openbaar zijn. Ondanks het feit dat de projectomvang ver boven de Europese aanbestedingsdrempel ligt, is dit niet strijdig met de aanbestedingsregels, omdat landsbelang en veiligheid legitieme uitzonderingsregels zijn.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft TBI-onderneming J.P. van Eesteren gevraagd voor het opstellen van offertes voor de renovatie van het paleis. Eerst voor het sloop- en demontagewerk en daarna wellicht ook voor de renovatie zelf.

Van Eesteren
Voorafgaand aan de eigenlijke renovatie is het Rijksvastgoedbedrijf nu met Van Eesteren in gesprek over sloop- en demontagewerk. Daarbij gaat het om het weghalen van oude leidingen, vloerbedekking, plafonds en sanitair. Als dit naar tevredenheid verloopt, mag de aannemer ook een offerte indienen voor de renovatie zelf. Dan gaat het vooral om de bouwkundige restauratie van het paleis, het aanleggen van nieuwe installaties, liften en een keuken. De gunning voor dit werk is over ongeveer een jaar te verwachten.

Renovatie in één keer
De renovatie van Huis ten Bosch mag maximaal 59 miljoen euro kosten en duurt naar verwachting drie jaar. Daarmee kan de renovatie van het paleis in één keer gedaan worden. Niet alleen de woonvleugel en technische installaties moeten worden vernieuwd, maar ook het middendeel met representatieve ruimten en de Haagse vleugel. Hierdoor liep het, door premier Rutte genoemde, bedrag op van 35 naar 59 miljoen euro. Dat schrijft de Volkskrant.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres