Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Renovatie waterzuivering gegund aan Besix/Hegeman

De renovatie van de waterzuivering in Den Bosch is gegund aan de combinatie Besix/Hegeman. [slide]Uiterlijk 2018 wordt het rioolwater omgezet in energie voor de vuilniswagens in Den Bosch en de brouwerij van Heineken.  

Groen en energieneutraal stonden boven aan het verlanglijstje van opdrachtgever waterschap Aa en Maas. Daarnaast is gelet op kwaliteit, ruimtebeslag en onderhoud. Cofely, CFE, Aqualia en Mobilis grepen naast de opdracht met een plafondbedrag van ruim 40 miljoen euro. Afgelopen vrijdag is het uitvoeringskrediet van 63,9 miljoen euro goedgekeurd.

Energieneutraal
De waterzuivering is in de jaren zeventig gebouwd en aan vervanging toe. Met een drastische renovatie moet de zuivering up-to-date worden en er weer minimaal vijftien jaar tegen kunnen: “Het slibproces wordt dusdanig verbeterd, dat we straks meer slib overhouden, meer slib kunnen vergisten en daardoor meer biogas kunnen produceren. Hierdoor wordt de zuivering energieneutraal en draagt bij aan de ambitie van ‘smart green city’”, licht projectmanager Antoine van Geffen van het waterschap toe in Cobouw. Het groene gas kan vanaf 2018  worden getankt door vuilniswagens van de gemeente en is bestemd voor de stookketels van Heineken.

In 2018 afgerond
De omgevingsvergunning moet nog worden goedgekeurd. De verwachting is dat Besix begin 2016 buiten kan beginnen en de werkzaamheden in 2018 afrondt.  

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link