Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Podcast De Gunningsfactor met Richard Lennartz: 'Intermediair bood product voor 100K meer aan'


In diverse sectoren schakelen aanbestedende diensten regelmatig intermediairs of brokers / resellers in bij de totstandkoming en/of uitvoering van contracten. Intermediairs leveren niet zelf de diensten of goederen, maar nemen een tussenpositie tussen de aanbestedende dienst en de leverancier aan.

Er bestaan twijfels over de toegevoegde waarde van deze tussenpositie. De twijfels gaan soms zelfs zo ver dat men vermoedt dat intermediairs misbruik maken van de tussenpositie. Om die reden heeft HIS, een uitvoerende inkooporganisatie voor zes rijksdepartementen, PPRC gevraagd om vooronderzoek te doen.

Wij spreken de drijvende kracht achter dit onderzoek: Richard Lennartz, directeur van het UBR | HIS. Hij stelt dat voor hem de druppel was dat hij hetzelfde product/dienst van dezelfde leverancier via brokers voor €100K meer aangeboden kreeg. Op een bedrag van €50K.

We vragen hem onder meer naar de aanleiding en de uitkomsten van het onderzoek. En de gevolgen. Hoe gaat het HIS nu voortaan om met intermediairs? Worden ze überhaupt nog wel ingeschakeld? En welke tools hebben aanbestedende diensten in handen?

Naast dit hoofdonderwerp gaan we ook in op de laatste nieuwtjes van Aanbestedingscafe.nl en leggen we Richard een aantal prikkelende stellingen voor.

 Linkjes:

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link