Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ricoh sleept politie opnieuw voor de rechter

De nationale politie krijgt voorlopig nog geen nieuwe printers en multifunctionals. Leverancier Ricoh spant opnieuw een kort geding aan tegen de politie[slide], nadat concurrent Canon wederom de hernieuwde aanbesteding heeft gewonnen. Ricoh wist een eerdere gunning aan Canon al via de rechter ongedaan te maken, zo schrijft Computable.

Bij de vorige aanbesteding had Ricoh bij de rechter aangevoerd dat Canon in de winnende offerte geen marktconforme, reële prijzen zou hebben gehanteerd. De rechtbank ging hier niet in mee, maar stelde vast dat de politie geen duidelijke criteria voor de beoordeling van marktconformiteit van inschrijvingen had opgesteld. Dat is onverenigbaar met het transparantiebeginsel in het aanbestedingsrecht. De rechter verbood de gunning aan Canon en stelde dat de politie een heraanbesteding moest uitschrijven.

Contract met Ricoh verlengd
De politie heeft vervolgens een nieuwe, aangepaste aanbesteding uitgeschreven in maart 2014. Het gaat om een vijfjarig contract met een waarde van 17,5 miljoen euro. De aanbesteding werd recent opnieuw door Canon gewonnen, maar Ricoh bestrijdt dus wederom de rechtsgeldigheid van de procedure.

De huidige printers bij de politie worden door Ricoh onderhouden. Het contract met Ricoh werd met het oog op de eerder mislukte aanbesteding verlengd.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (1)

aanbestedingscafe gebruiker 17 februari 2015 11:17 uur

Volgens mij een typisch gevalletje van traineren en hiermee nog langer omzet genereren. Eén van de neveneffecten van aanbesteden in een vechtersmarkt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link