Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rijk digitaliseert verder met e-orders

Het Rijk heeft een pilot gedaan met inkoop via e-orders. In de pilot zijn Digipoort en het internationale Peppol-netwerk gebruikt.

Peppol is een wereldwijde standaard, wat het voor kleinere bedrijven makkelijker maakt te investeren in het systeem. Met e-orders kunnen inkopers rechtstreeks bestellingen plaatsen bij leveranciers die op hun beurt een e-factuur terug kunnen sturen na verwerking van de order.

Conclusie

Kleinere leveranciers kunnen met behulp van Peppol orders digitaal ontvangen en in hun ordersysteem terugvinden. Het Rijk kan dankzij e-orders efficiënt facturen verwerken, waardoor betalingen sneller verlopen. Uit de pilot is geconcludeerd dat een combinatie van Digipooort en Peppol de beste optie voor dit moment is.

Afstemming

Voorafgaand aan deze pilot werd afgelopen zomer al een en ander veranderd aan de uitgaande e-factuur. Uiteindelijk moet de hele inkoopketen ondersteuning vinden in nieuwe digitale mogelijkheden. Elke stap wordt interdepartementaal afgestemd. De Interdepartementale Commissie Inkopen en Aanbesteden (ICIA) nam kennis van de nieuwe mogelijkheden die uit de pilot naar voren kwamen. De commissie reageerde bovendien positief op het starten met voorbereidingen voor implementatie van e-orders. Die kunnen Rijksdiensten nu implementeren in hun inkoopsystemen, zodat dit uiteindelijk de norm voor het hele Rijk wordt.

Bron: https://logius.nl/domeinen/gegevensuitwisseling/e-factureren/e-orders-via-peppol-zijn-nieuwe-stap-in-digitalisering-rijksinkoop

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link