Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rijk wil inkoop ICT centraliseren

Het Rijk gaat de inkoop van ICT vergaand centraliseren. Dit blijkt uit nieuwe plannen die binnenkort naar de Tweede Kamer gaan.

In het Uitvoeringsprogramma Compacte Overheid, dat het Rijk binnenkort aan de Kamer zal voorleggen, is expliciete aandacht voor centralisatie voor de inkoop van de overheid. Hierin noemt het programma sommige gebieden, zoals ICT, waarin het Rijk de schaarse deskundigheid beter kan benutten. Dit meldt Digitaal Bestuur, dat op donderdag 20 januari een rondetafeldiscussie organiseerde op het Digitaal Bestuur Congres in Utrecht.

Deskundigheid op deelgebieden

Siep Eilander, directeur faciliteiten-, huisvestings- en inkoopbeleid Rijk vertelde tijdens het congres dat hij de inkoop wil concentreren in een aantal inkoopuitvoeringscentra die meer deskundigheid op deelgebieden kunnen leveren. Ook moet er zo ruimte komen om een zaak als de fel bekritiseerde duurzaamheid meer aandacht te geven.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres