Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rijksbrede MVI-criteria geactualiseerd

Sinds 21mei zijn de geactualiseerde landelijke MVI-criteria voor maatschappelijk verantwoord inkopen beschikbaar op mvicriteria.nl. Deze webtool biedt inkopende overheidsorganisaties de mogelijkheid om MVI-criteria op drie verschillende ambitieniveaus te zoeken en selecteren. Zo helpt het publieke inkopers en opdrachtgevers om zo duurzaam mogelijk in te kopen.

PIANOo benadrukt dat de MVI-criteria jaarlijks beoordeeld en waar nodig aangepast worden om ze zo actueel mogelijk te houden. Dit jaar zijn onder meer criteria voor social return en het beschermen van mensenrechten in toeleveringsketens toegevoegd. Daarnaast zijn er geheel nieuwe criteria voor catering gepubliceerd, zijn er scherpere eisen toegevoegd voor transport-gerelateerde CO2-uitstoot en is er een nieuw gunningscriterium geïntroduceerd waarmee gestuurd kan worden op meer hernieuwbare energieproductie.

Duurzame transitie
De geactualiseerde MVI-criteria moeten worden gezien in de context van het kabinetsbeleid dat de inkoopkracht van overheden wil inzetten bij de duurzame transitie van Nederland. Onder meer de Rijksoverheid heeft zich daarom gecommitteerd om bij 45 productgroepen altijd MVI-criteria toe te passen. De MVI-criteriatool moet helpen om deze ambities concreet te maken.

Meer informatie
De actualisering van de MVI-criteria wordt begeleid door Royal HaskoningDHV en CE Delft. Meer informatie over dit proces en de inhoudelijke wijziging kan gevonden worden op de website van PIANOo. Daar is ook meer informatie te vinden over MVI in het algemeen en over de beschikbare ondersteuning.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link