Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rijksoverheid betrekt markt bij strategie aanbestedingen ICT

Het programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk bereidt een aanbesteding voor telecommunicatiediensten (OT2017) en ICT-hardware (EASI2016) voor. Een conceptversie van de strategiedocumenten is inmiddels opgesteld. Om de haalbaarheid van de aanbestedingsstrategie te toetsen, wordt er aansluiting met de markt gezocht. In overleg met de markt wil de rijksoverheid bekijken hoe en in welk tempo de marktontwikkelingen in de aanbestedingen meegenomen kunnen worden.

Door een marktconsultatie wordt de visie, kennis en expertise van de markt betrokken bij het opstellen van de strategiedocumenten. Er wordt, met hulp van branchevereniging Nederland ICT, tevens een haalbaarheidstoets uitgevoerd. Daarnaast maakt de overheid twee concept strategiedocumenten openbaar, waar geïnteresseerde marktpartijen op kunnen reageren.

Op 11 en 13 mei organiseert Nederland ICT een bijeenkomst voor de uitvoering van de haalbaarheidstoets. Door deze toets moet de kwaliteit van ICT-projecten bij overheidsorganisaties verbeterd worden, door in een vroeg stadium de markt te betrekken bij het plan. Het kerninstrument van de toets is een workshop, waarin Nederland ICT een aantal marktpartijen vragen voorlegt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres