Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rijksoverheid geeft meer uit aan ICT

De Rijksoverheid heeft in 2018 16% meer uitgegeven aan ICT dan in het jaar daarvoor. Dat komt neer op 3,11 miljard euro, waarvan 907 miljoen euro is uitgeven aan eigen personeel. De zogeheten “materiele ICT-kosten” bedragen 2,2 miljard euro. Zo blijkt uit de Jaarraportage bedrijfsvoering Rijk 2018.

Branchemedium Computable benadrukt dat de cijfers schattingen zijn en slechts de kerndepartementen en agentschappen van de Rijksoverheid betreffen. Ook zijn de wapensystemen van Defensie niet in de cijfers meegenomen. Dat zelfde geldt voor externe inhuur van ICT’ers.

Capgemini
Uit de cijfers blijkt voorts dat eind 2018 binnen de Rijksoverheid 89 ICT-projecten in uitvoering waren. Capgemini, die betrokken was bij twintig van deze projecten, was daarbij de belangrijkste partner voor het Rijk. De top 5 wordt vervolmaakt door IBM, Atos, KPN en Ordina.

BIT
De Rijksoverheid richtte in 2015 het Bureau ICT-Toetsing (BIT) om problemen bij grote ICT-projecten te voorkomen. Vanuit BIT is nu kritiek geuit op de stijgende kosten. Het stelt volgens Trouw onder meer dat er te vaak met te weinig kennis te grote ambities worden gesteld bij ICT-projecten en dat bestaande ICT-systemen te makkelijk worden vervangen zonder een analyse van het probleem.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link