Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
11
14
Koen Bugter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Rijksoverheid sluit contracten voor netwerkdiensten

De Rijksoverheid heeft raamcontracten gesloten met KPN, BT en Tele2 voor de levering van dataverbindingen en internettoegang. Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft vandaag samen met de drie leveranciers de aanbesteding afgerond.  Voor het eerst heeft vrijwel heel de gehele Rijksoverheid samengewerkt in een gezamenlijke aanbesteding van netwerkdiensten. 

Zeven zelfstandige bestuursorganen (AFM, CAK, CBR, CBS, NzA, Staatsbosbeheer en Zorg NL) doen mee met de contracten. Met het sluiten van deze raamcontracten is de Europese aanbesteding door het project OverheidsNetwerken2013 (ON2013) afgerond.  De raamcontracten hebben een looptijd van zes jaar met een doorloop tot elf jaar.

Scherpere tarieven
Bij de aanbesteding ON2013 heeft de Rijksoverheid ingezet op een hoge kwaliteit van dienstverlening. Ook is er vooraf een keuze gemaakt voor zoveel mogelijk standaarddiensten die afgenomen kunnen worden. Door deze standaardisatie en de bestelling van diensten in groot volume zouden alle deelnemers profiteren van scherpere tarieven.

Langlopende contracten
Rijkswaterstaat neemt als categoriemanager Dataverbindingen de zes raamcontracten van de Rijksoverheid in beheer. Deelnemers zijn bijna alle ministeries inclusief de agentschappen en de Hoge Colleges van Staat. Uitzondering is het ministerie van Veiligheid en Justitie dat nog langlopende contracten nakomt. 

Koen Bugter
Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever en redacteur voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder Avro, BNN en KRO-NCRV. Voor aanbestedingscafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. U kunt hem mailen via: koen@aanbestedingscafe.nl en volgen via twitter: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.