Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
08
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Rijkswaterstaat en Prorail voeren tenderreces in

Rijkswaterstaat en Prorail hebben samen met marktpartijen afgesproken om in principe geen aanbestedingen meer te houden tijdens het zomer- en kerstreces. Mochten er toch aanbestedingen binnen deze periode vallen, dan wordt de aanbestedingsprocedure in de zomer met 21 kalenderdagen en tijdens kerst met 7 kalenderdagen verlengt. Dat maakt Rijkswaterstaat bekend.

Een tekort aan tendercapaciteit in vakantieperiodes bij marktpartijen kan leiden tot minder inschrijvingen en een lagere kwaliteit van de inschrijvingen. Dat is niet in het belang van de opdrachtgever en de opdrachtnemer. Daarom hebben Rijkswaterstaat en Prorail nu besloten een tenderreces in te plannen. Deze afspraak geldt voor alle inkoopdomeinen en alle soorten aanbestedingsprocedures.

De afspraak geldt voornamelijk voorafgaand aan het indienen van de inschrijvingen. Rijkswaterstaat hanteert hierbij een periode van minimaal 21 kalenderdagen tussen de laatste inlichtingen en de dag waarop de inschrijving uiterlijk moet zijn ontvangen. Tijdens het zomer- en kerstreces wordt dit dus verlengd. Ook voor andere fasen kan een verlenging aan de orde zijn. Bijvoorbeeld bij de inlichtingensessies of dialooggesprekken.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.