Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rijkswaterstaat moderniseert D&C contracten

Rijkswaterstaat heeft de standaard voor contracten voor design & construct (d&c) opdrachten gemoderniseerd. Daarbij zijn onder meer de eisen voor elektronisch factureren en de bouwschaderegeling aangepast. Rijkswaterstaat probeert zo veel mogelijk met standaard contracten te werken om marktpartijen met zo min mogelijk onvoorspelbaarheid op te zadelen.

Volgens Cobouw zijn de wijzigingen in de standaarden niet heel ingrijpend. Naast de eerder genoemde aanpassingen zijn ook bijvoorbeeld de eisen voor verkeersmanagement in een apart standaarddocument geplaatst, zodat ze breder voor alle contractvormen kunnen worden gebruikt. Daarnaast zijn als gevolg van gewijzigde natuurwetgeving enkele bepalingen voor soortenbescherming verbeterd.

UAV
De modeldocumenten voor D&C-contracten zijn gebaseerd op de uniforme administratieve voorwaarden (UAV-GC), gezamenlijk opgesteld door opdrachtgevers en opdrachtnemers. Ook deze zijn volgens Rijkswaterstaat aan modernisering toe. Die aanpassingen zullen echter pas eind dit jaar bekend worden gemaakt.

Onderhoud
Gww-opdrachtgevers maken vooral bij aanlegprojecten en groot onderhoud gebruik van d&c-contracten. Recente voorbeelden daarvan zijn de verdieping van de Nieuwe Waterweg en de verbreding van de A1 bij Apeldoorn.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link