Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
12
16
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaamheid
Soort:

Rijkswaterstaat ontvangt prijs voor A6

Rijkswaterstaat ontvangt prijs voor A6

Rijkswaterstaat heeft met het project A6 Almere Havendreef – Almere Buiten Oost de Europese duurzaamheidsprijs Procura+ Award gewonnen. Hun prijs viel in de categorie duurzame aanbestedingsprocedure van het jaar. De jury lette daarbij vooral op de wijze waarop duurzaamheid in de aanbestedingsprocedure is opgenomen, meldt Duurzaamnieuws.nl.

De A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt verbreed naar 4 x 2 rijstroken met hoofd- en parallelbanen. Afgelopen mei is dit project gegund aan Parkway6 en de werkzaamheden beginnen in 2017. Bij de gunning heeft Rijkswaterstaat een zo laag mogelijke CO2-uitstoot gestimuleerd.

Redenen
Op de website van Rijkswaterstaat zijn een aantal redenen te lezen waarom Rijkswaterstaat met deze aanbesteding is begonnen. Allereerst wilde Rijkswaterstaat de bereikbaarheid van het noordelijke deel van de randstad verbeteren. Ook wilden ze de leefbaarheid van de omgeving te vergroten door de A6 te verlagen en de op- en afritten verder uit elkaar te leggen.

Energie-neutraal
Rijkswaterstaat heeft, samen met Almere, de ambitie om een energie-neutrale weg te maken. Dit willen ze bereiken door evenveel energie langs de weg op te wekken als dat de verlichting en het dynamisch verkeersmanagementsysteem verbruiken. Zo komt er een groot zonnepanelenveld en energiezuinige LED-verlichting.

Bevestiging
Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, is heel blij met de prijs. Volgens hem is het een bevestiging dat men bij Rijkswaterstaat de juiste koers vaart door duurzaam inkopen te stimuleren. Hij vindt het prachtig dat dit project ook in Europa wordt gewaardeerd en als voorbeeld wordt gezien.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.