Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rijkswaterstaat ontvangt prijs voor A6

Rijkswaterstaat heeft met het project A6 Almere Havendreef – Almere Buiten Oost de Europese duurzaamheidsprijs Procura+ Award gewonnen. Hun prijs viel in de categorie duurzame aanbestedingsprocedure van het jaar. De jury lette daarbij vooral op de wijze waarop duurzaamheid in de aanbestedingsprocedure is opgenomen, meldt Duurzaamnieuws.nl.

De A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt verbreed naar 4 x 2 rijstroken met hoofd- en parallelbanen. Afgelopen mei is dit project gegund aan Parkway6 en de werkzaamheden beginnen in 2017. Bij de gunning heeft Rijkswaterstaat een zo laag mogelijke CO2-uitstoot gestimuleerd.

Redenen
Op de website van Rijkswaterstaat zijn een aantal redenen te lezen waarom Rijkswaterstaat met deze aanbesteding is begonnen. Allereerst wilde Rijkswaterstaat de bereikbaarheid van het noordelijke deel van de randstad verbeteren. Ook wilden ze de leefbaarheid van de omgeving te vergroten door de A6 te verlagen en de op- en afritten verder uit elkaar te leggen.

Energie-neutraal
Rijkswaterstaat heeft, samen met Almere, de ambitie om een energie-neutrale weg te maken. Dit willen ze bereiken door evenveel energie langs de weg op te wekken als dat de verlichting en het dynamisch verkeersmanagementsysteem verbruiken. Zo komt er een groot zonnepanelenveld en energiezuinige LED-verlichting.

Bevestiging
Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, is heel blij met de prijs. Volgens hem is het een bevestiging dat men bij Rijkswaterstaat de juiste koers vaart door duurzaam inkopen te stimuleren. Hij vindt het prachtig dat dit project ook in Europa wordt gewaardeerd en als voorbeeld wordt gezien.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres