Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rijkswaterstaat publiceert gunningen 2015

Rijkswaterstaat heeft onlangs een overzicht gepubliceerd van de gegunde aanbestedingen in de grond-, weg- en waterbouw in 2015. Hiermee komt Rijkswaterstaat naar eigen zeggen tegemoet aan de wens van marktpartijen en andere belanghebbenden om meer inzicht te hebben in de gegunde projecten. Daarom wil Rijkswaterstaat dit voortaan jaarlijks publiceren.

Naar aanleiding van de cijfers constateert Rijkswaterstaat dat ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf erin zijn geslaagd om omvangrijke opdrachten binnen te halen. Dit is positief, stelt Rijkswaterstaat, omdat het voor duurzame en effectieve concurrentie belangrijk is dat ook mkb-ondernemingen zich inschrijven bij aanbestedingen.

Big five
Deze toelichting is opvallend. Het grote gunningsonderzoek van Cobouw, waarbij gunningen tussen 2008 en 2016 zijn meegenomen, geeft een ander beeld. In dit onderzoek wordt geconcludeerd dat in die 8 jaar 2532 bedrijven meedongen naar opdrachten. 134 bedrijven verdeelden de buit. “Toch is het vooral de ‘big five’ die er met de ‘buit van minister Melanie Schultz’ vandoor gaat”, stelt Cobouw. Van de totale projectwaarde van 11 miljard euro ging meer dan de helft naar VolkerWessels, Ballast Nedam, Heijmans, Boskalis en BAM.

BAM meest succesvol
In 2015 was BAM de meest succesvolle bouwer bij Rijkswaterstaat. BAM haalde in dit jaar negen projecten binnen, ter waarde van 456 miljoen euro. BAM was onder andere betrokken bij de reconstructie van de A28 en de A1 en de bouw van de zeesluis in IJmuiden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres