Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
06
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Rijverbod voertuigen marechaussee

Rijverbod voertuigen marechaussee

De Koninklijke Marechaussee kocht vorig jaar gepantserde 18 SUV’s in, maar heeft nu de hele vloot een rijverbod opgelegd. Er zouden problemen met de stuurinrichting, het remsysteem en het brandstofsysteem zijn vastgesteld die de weg -en gebruiksveiligheid aantasten. Naast de 18 exemplaren die al gebruikt werden zijn er nog 6 in bestelling.

De Marechaussee had kort na ingebruikneming al enkele problemen vastgesteld, maar die konden volgens de Defensiekrant relatief snel en simpel worden opgelost. Dat geldt niet voor de nieuwe mankementen. Die zijn structureel van aard en vormen bovendien een veiligheidsrisico.

Aansprakelijk
De auto’s zijn gefabriceerd door Toyota, maar de bepantsering, waar de problemen aan te wijten zijn, is geleverd door een Frans bedrijf. Deze leverancier is inmiddels aangesproken en aansprakelijk gesteld door het ministerie van Defensie. Beide partijen proberen nu zo snel mogelijk een oplossing te vinden. Ondertussen kan de Marechaussee terugvallen op andere voertuigen.

Integer
Naar aanleiding van Kamervragen rond deze kwestie stelde staatssecretaris van Defensie Barbara Visser dat er op de Nederlandse markt geen aanbieders waren die zo een hoge beschermingsgraad konden leveren, maar dat de Franse leverancier wel een Nederlands bedrijf als onderhoudspartner heeft gecontracteerd. Ook benadrukt Visser dat Defensie “zorgvuldig en integer te werk gaat bij aanbestedingen.”

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.