Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

RIVM bedenkt tools voor MVI

RIVM bedenkt tools voor MVI

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een aantal tools bedacht om inkopers bij overheidsorganisaties te helpen met maatschappelijk verantwoord in te kopen. Deze tools kunnen helpen om milieueffecten te duiden. Al deze tools zijn terug te vinden in een rapport. In totaal heeft RIVM 13 tools geselecteerd die de brede variatie aan mogelijkheden weergeven en deze verder geanalyseerd.

De tools variëren sterk van opzet. Sommige zijn gericht op een specifieke productgroep zoals gebouwen. Andere tools zijn juist op een bepaald milieuthema, zoals klimaatverandering of vermesting, gericht. Hiermee wil de Rijksoverheid ervoor zorgen dat overheidsorganisaties zo veel mogelijk maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI).

Analyse
De analyse in het rapport moet inkopers helpen bij het kiezen van een tool. Dit wordt gedaan door inzichtelijk te maken welke tools beschikbaar zijn en in welke situatie ze het beste tot hun recht komen. De analyse laat zien dat veel tools ingaan op milieuvriendelijk inkopen. Wat minder vertegenwoordigd is in de tools zijn de cruciale aspecten van circulair en biobased inkopen. Voor deze aspecten zijn minder data en meetbare indicatoren te vinden.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.