Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
06
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

RMC ondanks verlies toch een jaar langer leverancier

De Rotterdamse Mobiliteits Centrale (RMC) heeft de aanbesteding voor het leerlingenvervoer in Rotterdam verloren, maar mag het komende jaar het vervoer alsnog verzorgen. De gemeente vindt het nieuwe schooljaar te kort dag om het taxivervoer door nieuwkomer Lorem Focus op te laten zetten. ‘Het vervoer van 1300 kwetsbare leerlingen wil je niet midden in een schooljaar wijzigen’, stelt de gemeente.

Het aanvullend taxivervoer in Rotterdam, ter waarde van 31,8 miljoen euro, werd in april gegund aan Lorem Focus. Dit was een flinke klap voor RMC, die het vervoer al 23 jaar uitvoert, schrijft het AD. RMC stapte na het verlies naar de voorzieningsrechter, omdat het volgens hen lang onbekend was wie de nieuwe inschrijver was. Ook vindt het Rotterdamse bedrijf zijn concurrent Lorem Focus niet geschikt voor de klus. Er zouden fouten zijn gemaakt in de aanbesteding, door onder meer op een laat tijdstip een nieuwe wijze van vergoeden in te voeren. RMC wil daarom dat de aanbesteding over gedaan wordt.

De gemeente Rotterdam stelt dat de aanbesteding wel correct is verlopen en verbaast zich erover dat RMC pas na zijn verlies met zijn kritiek komt. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.