Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Roermond gunt PR-opdracht onterecht onderhands aan CDA-politicus

De gemeente Roermond heeft in 2018 twee opdrachten met een gezamenlijke waarde van circa 300.000 euro onderhands gegund aan CDA-politicus Frank Beck, terwijl de opdracht volgens de Aanbestedingswet aanbesteed had moeten worden.

Het communicatiebureau van Beck kreeg de opdracht gegund omdat de gemeente naar eigen zeggen wilde kiezen voor ‘continuering’. “Daarom is gemotiveerd afgeweken van het gemeentelijke aanbestedingsbeleid”, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen NRC. Het besluit slechts één offerte op te vragen bij Beck is nooit gedeeld met de Roermondse gemeenteraad. Aanbestedingsexpert Hein van der Horst stelt dat de gemeente de waarde van beide opdrachten bij elkaar op had moeten tellen. Dat resulteert in een bedrag dat de drempelwaarde voor het Europees aanbesteden overstijgt.

Op vakantie

Beck maakte vanaf februari 2019 tot dit jaar onderdeel uit van het landelijk partijbestuur van het CDA. Hij was daar verantwoordelijk voor de externe communicatie. Hij nam die functie over van Rianne Donders, de huidig burgemeester van Roermond. Zij zegt niets te maken hebben gehad met de gunning en haar opvolging in het landelijk partijbestuur. “Toen dat speelde was ik op vakantie”, aldus Donders.

Bron: NRC.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link