Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
06
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Rotterdam doet rommelige aanbesteding

De gemeente Rotterdam is rommelig te werk gegaan bij de miljoenenaanbesteding voor een raamovereenkomst voor communicatiediensten. Zo hebben de aanvankelijke winnaars de aanbesteding uiteindelijk verloren. Veel communicatiebureaus hebben daarom een klacht ingediend. Dit meldt Binnenlands Bestuur.

Voor de aanbesteding liet Rotterdam 15 bureaus een fictieve opdracht over de Wereldtentoonstelling 2025 maken. Van de 15 ingeleverde plannen werden 10 winnaars gekozen. Dit gunningsvoornemen werd door de gemeente al snel weer ingetrokken, omdat een van de verliezende bureaus, Buro voor de Boeg, een kort geding aanspande. Het zou namelijk niet duidelijk zijn geweest welke rol ‘prijs’ in de afweging had gespeeld. De 15 bureaus moesten daarom opnieuw een nieuwe fictieve opdracht uitwerken. Bij een aantal winnende bureaus viel dit niet goed, omdat zij opnieuw veel tijd en geld moesten investeren in ‘een beginnersfout van de gemeente’.

Klachten
Vooral HVR, Bureau en DDK baalden hiervan. Zij hadden de eerste versie van de aanbesteding gewonnen, maar grepen bij de tweede mis. Paul Molenaar, van DDK, heeft al gekeken of hij stappen kan nemen tegen de gemeente, maar dat heeft volgens hem geen zin. Hij baalt, net als veel andere bureaus, ook van de omgangsvormen van Rotterdam, die alleen schriftelijk en zeer afgemeten waren. Steffart Buijs van Leene Communicatie noemt de opstelling van de gemeentelijke inkopers zelfs arrogant, terwijl Huib Banier, voorzitter van de VPRA, juist stelt dat de gemeente met ‘grote argwaan’ richting de bureaus opereerde.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.