Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rotterdam gaat integriteit ambtenaren onderzoeken

De gemeente Rotterdam start deze maand met een grootschalig onderzoek naar weerbaarheid tegen integriteitsschendingen. De gemeenteraad verzocht hier vorig jaar om, nadat bekend werd dat ambtenaren op diverse afdelingen jarenlang fraude hadden gepleegd.

De Rekenkamer Rotterdam zal het onderzoek uitvoeren en focust zich op gebieden waar de grootste bedragen mee gemoeid zijn: inkoop, aanbestedingen en subsidies. Daarnaast zal de Rekenkamer nagaan wat er binnen de gemeente met eerdere integriteitsmeldingen is gebeurd. Een extern onderzoeksbureau neemt de integriteitsketen binnen de gemeente onder de loep.

2 miljoen euro

Vorig jaar kwam naar buiten dat ambtenaren van de afdeling Uitvoerende Werken jarenlang hadden gefraudeerd. Ambtenaren keurden valse facturen goed of voerden privékosten op bij de gemeente. Opvallend was dat de ambtenaren los van elkaar opereerden. De gemeente Rotterdam verloor naar schatting 2 miljoen euro door de fraude

Bron: Binnenlandsbestuur.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link