Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
08
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Fraude en corruptie
Soort:

Rotterdam ontvangt nog 7,5 miljoen van frauderend bedrijf

De gemeente Rotterdam krijgt nog ruim 7,5 miljoen euro van het aannemingsbedrijf dat jarenlang onterechte facturen indiende voor de verbouwing van poppodium Waterfront. De civiele rechter oordeelde dat RWC Group van Gürsel K. het bedrag moet gaan terugbetalen. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De zoon van Gürsel K., Göksel, is exploitant van het poppodium. Göksel huurde zijn vader in voor de reparaties aan het pand. Tussen 2011 en 2015 bracht het bedrijf van Gürsel K. 106 facturen met een totaalbedrag van bijna 8,5 miljoen euro in rekening bij de gemeente. Maar een groot deel van de rekeningen die hij factureerde, voerde hij niet uit. Rotterdam maakte ruim 7,5 miljoen euro over voordat in 2014 besloten werd de overboekingen te stoppen. Gürsel K. probeerde het resterende bedrag via een procedure bij de rechter alsnog afdwingen, maar de gemeente diende een tegenvordering in die door de rechter is toegekend.

Terugbetalen
Volgens de rechtbank is er aangetoond dat de gemeente geen opdracht voor de werkzaamheden heeft verleend. Het staat ook vast dat RWC Group vrijwel geen werkzaamheden heeft verricht. Volgens de rechtbank is slechts 270.000 euro terecht in rekening gebracht. Het resterende bedrag moet Gürsel K. van de rechter dus terugbetalen.

Ingewikkeld
Of Rotterdam het geld ooit gaat ontvangen, is nog maar de vraag. De gemeente is ‘blij’ met de uitspraken, maar het geld terughalen is een ingewikkeld proces. Volgens een woordvoerder zit Gürsel K. nog in het buitenland en is hij geen eigenaar meer van RWC Group. Welke stappen Rotterdam gaat ondernemen, is nog niet bekend. De gemeente laat wel weten dat ze niet stil zullen zitten.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.