Magnifying glass Close

“Innovatie kan zorgen voor kostenbesparingen”

De Unie van Waterschappen zijn positief over de herziening van de Aanbestedingswet, omdat deze meer ruimte biedt voor innovatie, duurzaamheid en flexibilisering van aanbestedingsprocedures. Waterschappen willen hun taken zo duurzaam mogelijk en met zo min mogelijk kosten uitvoeren. Innovatie kan zorgen voor slimmere, betere en goedkopere oplossingen.

Op 9 maart om 15:00 zal de Aanbestedingswet behandeld worden door de Tweede Kamer. Na deze behandeling en goedkeuring zal het wetsvoorstel aan de Eerste Kamer worden aangeboden. De deadline voor het implementeren van de richtlijnen is 18 april.

“Het is nodig professioneel en slim aan te besteden. We zijn blij dat er met het wetsvoorstel meer ruimte komt voor innovatie en duurzaamheid bij aanbestedingen”, zegt Huub Hieltjes, bestuurslid van de Unie van Waterschappen. Ook vindt hij het positief dat er naast de nieuwe regels uit Europa geen nationale regels komen. Het huidige wetsvoorstel vraagt, volgens de waterschappen, al genoeg van bedrijven en aanbestedende overheden.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres