Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

S3E1: Ruis en Publieke inkoop (tafelheren Schotanus en Van der Linden)


Of beluister de podcast op je favoriete podcastplatform:

Spotify

Apple Podcasts

Google Podcasts

Alweer het derde seizoen van podcast de Gunningsfactor. Dit seizoen met een iets andere opzet. Iedere aflevering is een er deskundige gast die door host Sander van den Broek het hemd van het lijf wordt gevraagd. Als er een vraag onbeantwoord blijft, grijpt een van de tafelheren in. In deze aflevering trappen we af met het voorstellen van de tafelheren: Theo van der Linden (eigenaar VdlC publishing) en Fredo Schotanus (hoogleraar Publieke Inkoop).

Op vrijdag 1 juli jongstleden aanvaarde Schotanus de leerstoel ‘Publieke Inkoop’ aan de faculteit ‘Recht, Economie, Bestuur en organisatie’ van de Universiteit Utrecht. In deze podcast spreken we over zijn oratie ‘Een betere wereld begint bij publieke inkoop’.

Het tweede onderwerp betreft een serie artikelen die van der Linden schreef samen met Richard Lennartz, directeur van de Haagse Inkoopsamenwerking. Deze artikelen behandelen een groot deel van het boek Ruis van Daniel Kahneman. Deze Israëlische psycholoog werkt op het grensvlak tussen economie en psychologie. In 2002 kreeg hij de Nobelprijs voor de economie voor het integreren van psychologische inzichten met de economische wetenschap. Zijn werk heeft veel oog voor het menselijk beoordelingsvermogen en besluitvorming onder onzekerheid.

Links:

Artikelen over het boek ‘Ruis’ van Daniel Kahneman:

Podcast Napoleon
https://open.spotify.com/show/0j5tgUrj6Uoq1C6tl13VWm

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link