Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Scapino groeit door hogere rendament uit inkoop

Winkelketen Scapino zit flink in de lift. De groeiende inkoop via het Verre Oosten werpt z’n vruchten af. Het rendament van de schoenenformule Scapino neemt hierdoor flink toe. Het bedrijf heeft hierdoor ook de mogelijkheid om leveranciers meer onder druk te zetten. De afgelopen jaren werden er dan ook zes nieuwe filialen in Nederland geopend.


Het groeiende rendament werd toegelicht door topman Frank de Moor van Scapino bij de presentatie van de jaarcijfers van moederconcern Macintish Retail Group. Deze nam het bedrijf vorig jaar in februari over. In elf maanden werd een omzet gedraaid van 177 miljoen euro.

Ook zusterketers zoals Dolcis profiteerden van de inkoop via Macintosh Hongkong. Scapino zit flink in de lift en dit zal de komende jaren doorgroeien. Zo zijn de plannen om binnen nu en drie jaar nog tien nieuwe vestigingen te openen in Nederland. Deels is dit overigens vervanging van al bestaande winkels.

Ook worden huidige filialen verbouwd en in de nieuwe formule doorgezet. "Het blijft een discounter". zo laat De Moor weten bij de presentatie. "We willem meer onderscheid met branchevreemde bedrijven die ook schoenen verkopen."

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link