Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Schoonmakers in dienst bij de Rijksoverheid

Schoonmakers die nu nog in opdracht voor Rijkslocaties werken komen geleidelijk in dienst bij de Rijksoverheid.[slide] De ministerraad heeft ingestemd met het onderhandelaarsakkoord over de arbeidsvoorwaarden voor de schoonmakers.

De Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) wordt voor de inbesteding opgericht, onder verantwoordelijkheid van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De RSO zou in 2016 met haar schoonmaakwerkzaamheden moeten beginnen.

Rijksambtenaar
Schoonmakers die straks in dienst komen van de RSO worden rijksambtenaar. Bij hun overgang naar de RSO gaan ze er netto niet op achteruit. Daarnaast gelden de gebruikelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het recht op een reiskostenvergoeding. Met de instemming van de ministerraad is het akkoord over de arbeidsvoorwaarden tussen het Rijk als werkgever en de vakbonden vrijdag definitief geworden. Dat is gebeurd op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst en minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Tot en met 2020
De overeenkomst voor de arbeidsvoorwaarden van de schoonmakers geldt tot en met 31 december 2020. Dat is de periode waarbinnen de RSO naar verwachting de werkzaamheden in alle rijkslocaties in beheer heeft genomen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres