Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Sites slepen TenderNed voor Europees Hof

Vier Nederlandse commerciële websites waar overheidsaanbestedingen worden gemeld, stappen naar het Europees Hof van Justitie.[slide] De vier vinden dat het ministerie van Economische Zaken geen steun had mogen geven aan het opzetten van TenderNed. Dat maken CTM Solution, Aanbestedingskalender, ProjectNed en Negometrix dinsdag bekend.

TenderNed vermeldt alle opdrachten van de overheid en stelt deze informatie kosteloos beschikbaar aan marktpartijen. Zij kunnen via de website ook inschrijven op aanbestedingen. TenderNed, dat vanaf eind 2011 in etappes werd ontwikkeld, geeft dezelfde informatie als de commerciële sites.  

Kastanjes uit het vuur
De Nederlandse sites stapten met hun klachten in eerste instantie naar de Europese Commissie. Marijn de Leeuw is oprichter van CTM en hij zei drie jaar geleden al: “Wij hebben de kastanjes uit het vuur gehaald, en nu maakt de overheid misbruik van ons pionierswerk.”

Ongeoorloofde staatssteun
De Europese Commissie deelde in januari mee dat het TenderNed niet ziet als ongeoorloofde staatssteun. De steun zou wel toelaatbaar zijn doordat de website een onrendabele dienst van algemeen belang is. Daarmee is het viertal het niet eens en daarom stapt men nu naar het Europese Hof van Justitie. “De Europese Commissie is geen rechter maar een politiek instituut. Mede omdat wij de constatering dat TenderNed een dienst van algemeen belang is niet sterk onderbouwd achten, gaan wij de casus nu aan de rechter in Luxemburg voorleggen.”

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link