Magnifying glass Close

Sittard-Geleen gaat eigen aanbestedingsbeleid onderzoeken

De nieuwe Rekenkamercommissie (rkc) van Sittard-Geleen gaat het aanbestedingsbeleid van de gemeente tegen het licht houden. Dat zal het doen aan de hand van enkele concrete voorbeelden, waarbij in het bijzonder aandacht wordt gegeven aan de aanbesteding voor uitbreiding van het Geleense stadhuis.

Om de leegstand in het centrum aan te pakken wil de politiek in Sittard-Geleen al 10 jaar het gemeentehuis huisvesten op de markt in Geleen. Dit jaar werd daar eindelijk de opdracht voor gegund, maar de gemeente kreeg veel kritiek op de aanbestedingsprocedure.

Valse verklaring
De gunning voor de uitbreiding van het gemeentehuis werd verleend aan Extera BV. Een deskundige op het gebied van aanbestedingen liet in maart echter aan de Limburger weten dat het bedrijf eigenlijk had moeten worden uitgesloten van de opdracht. Het zou namelijk een valse verklaring hebben afgelegd.

Steun
De gemeente heeft altijd volgehouden dat de aanbestedingsprocedure gewoon volgens de regels is verlopen. En hoewel De Stadspartij de discussie over de aanbesteding steeds naar de voorgrond probeerde te halen, kreeg het amper steun in de gemeenteraad. Tegenover De Limburger laat de partij nu weten blij te zijn dat de nieuwe rkc kritisch naar de aanbesteding gaat kijken.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres