Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Sociaal inkopen gemeente Amersfoort positief

De gemeente Amersfoort neemt voortaan in alle aanbestedingen boven de 200.000 euro standaard de contractvoorwaarde op dat vijf procent van de opdrachtsom sociaal moet worden ingekocht. Na een proefperiode van een jaar waarna het college van burgemeester en wethouders concludeerde dat sociaal inkopen loont, is hiertoe besloten.

Het college verplicht opdrachtnemers vanaf nu om banen, leerwerkplekken, stageplekken, ervaringsplaatsen of andere maatschappelijke activiteiten te bieden aan mensen die werk zoeken en gebonden zijn aan bijvoorbeeld de Wajong, Wet werk en bijstand of de Wet sociale werkvoorziening. Bovendien gaat het college meer bekendheid geven aan de waarde van sociaal inkopen bij regiogemeenten, samenwerkingspartners en grote werkgevers in Amersfoort.

Bouwblokkenstructuur
Opvallend aan de Amersfoortse manier van sociaal inkopen is maatwerk in een ‘bouwblokkenstructuur’; de opdrachtnemer kan in overleg met het Werkgeverssericepunt033 een voor hem optimale mix kiezen. Dit in tegenstelling tot de landelijke aanpak waarbij de opdrachtnemer mensen alleen binnen de aanbestede opdracht inzet.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres