Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
03
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Social return gebruikt voor verkeerslessen

Het infrastructuurbedrijf Vialis gaat in Utrecht verkeerslessen geven aan basisschoolleerlingen. Dit is afgesproken in een aanbesteding die aan Vialis gegund was. Zeist maakt steeds vaker gebruik van social return. Dit meldt de Telegraaf.

Vialis won de aanbesteding om een verkeersinstallatie op de kruising Utrechtseweg – Montaubanstraat te installeren. Daarbij werd meteen afgesproken dat Vialis in het kader van social return iets terug zou doen voor de maatschappij. Social return houdt in dat mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet bij de uitvoering van de opdracht.

Zelf invullen
Vialis mocht zelf bedenken hoe hij het social return-principe invulling ging geven. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) verkeerslessen te gaan geven aan groep 7 van CBS De Wegwijzers en de Zeister Schoolvereniging. Daarvoor ontwikkelde Vialis en VVN samen een interactief lesprogramma. 

Steeds vaker
Zeist maakt steeds vaker gebruik van social return. Volgens wethouder Roy Luca wil de gemeente graag dat de mensen die kunnen werken, gaan werken. Daarom vraagt Zeist marktpartijen sinds 2012 om de inzet van social return.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.