Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Staatssecretaris: inkoop jeugdzorg geregeld

De inkoop van jeugdzorg voor volgend jaar is in vrijwel alle gemeenten geregeld. De afgelopen weken zijn duizenden contracten gesloten tussen gemeenten en  zorgaanbieders. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. Tijdens een eerdere deadline, op 1 november, had de helft van de aanbieders nog geen contract gesloten. Per 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Ze moeten dan contracten hebben afgesloten met jeugdzorginstellingen die kinderen met problemen helpen. 

De staatssecretaris schrijft: “De afgelopen maanden zijn hiertoe letterlijk duizenden inkoopcontracten gesloten tussen gemeenten en jeugdhulpaanbieders. In sommige regio’s gaat het om contracten met meer dan 200 aanbieders. Over de gehele linie is meer dan 99% van de contracten rond. Er zijn nog enkele contracten, waarover tussen de aanbieders en de gemeenten in de regio’s reeds afspraken op papier zijn gemaakt, maar waar nog puntjes op de i worden gezet over de uitwerking.”

Telgen
Hoogleraar Inkoopmanagement Jan Telgen waarschuwde eerder op AanbestedingsCafe.nl voor de enorme administratiedruk, dat met de nieuwe zorgtaak op de gemeenten afkomt. Staatssecretaris Van Rijn schrijft over de uitvoering van de aanbestedingen: “Bij een omvangrijke operatie als deze zullen na 1 januari 2015 ongetwijfeld op verschillende plekken in het land knelpunten in de uitvoering optreden. Wij zullen in de cockpit met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en branche-organisaties de ontwikkelingen de komende maanden dan ook nauwgezet volgen en houden de ondersteuning snel beschikbaar.”

Facturatie en declaratie
“Gemeenten en aanbieders zullen gewend moeten raken aan de nieuwe manier van werken, bijvoorbeeld als het gaat om facturatie en declaratie of om de wijze waarop gegevens kunnen worden gedeeld. Juist als het gaat om risico’s voor kwetsbare kinderen denken wij dat er alles aan gedaan is om ervoor te zorgen dat zorg en ondersteuning voor hen beschikbaar en toegankelijk is,” aldus de staatssecretaris in zijn brief aan de Tweede Kamer.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres