Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Stadion Go Ahead Eagles vernieuwd

Het stadion van Go Ahead Eagles wordt bouwkundig vernieuwd door bouwbedrijf Van Wijnen. De Deventer voetbalclub Go Ahead Eagles heeft een team van specialisten samengesteld.[slide] Dit gebeurde door middel van een meervoudige onderhandse aanbesteding. De spelers bestaan uit Kleissen en Partners, I’M architecten, ingenieursbureaus Bartels en Witteveen & Bos, the Stadium Consultancy en Croon Elektrotechniek. Nu op basis van een emvi-aanbesteding ook de bouwer en de installateur zijn geselecteerd, is het bouwteam compleet. Onderdelen van het project zijn onder meer modernisering en uitbreiding van de tribunes.

Voor het aandeel van Van Wijnen staat ongeveer 4,5 miljoen euro, schat Hans Koolhof van Van Wijnen Deventer in Cobouw. Financiële problemen bij de club verhinderden in het verleden de uitvoering van diverse stadionplannen. Deze geschiedenis van afgeblazen projecten voor nieuwbouw en verbouwing, heeft bij deze aanbesteding geen rol gespeeld, onderstreept Hans Koolhof van Van Wijnen uit Deventer. In het verleden was Van Wijnen ook in beeld als bouwer.

Meest voordelig
Deze keer hadden vijf verschillende bouwbedrijven op basis van het voorlopige ontwerp een plan van aanpak ingediend voor de uitvoering, waarna de economisch meest voordelige inschrijving werd geselecteerd. De komende tijd werkt het bouwteam het voorlopig ontwerp uit tot een definitief ontwerp waarna de uitvoering komend voorjaar kan beginnen. 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link