Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
12
14
Koen Bugter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Stadion Go Ahead Eagles vernieuwd

Het stadion van Go Ahead Eagles wordt bouwkundig vernieuwd door bouwbedrijf Van Wijnen. De Deventer voetbalclub Go Ahead Eagles heeft een team van specialisten samengesteld. Dit gebeurde door middel van een meervoudige onderhandse aanbesteding. De spelers bestaan uit Kleissen en Partners, I’M architecten, ingenieursbureaus Bartels en Witteveen & Bos, the Stadium Consultancy en Croon Elektrotechniek. Nu op basis van een emvi-aanbesteding ook de bouwer en de installateur zijn geselecteerd, is het bouwteam compleet. Onderdelen van het project zijn onder meer modernisering en uitbreiding van de tribunes.

Voor het aandeel van Van Wijnen staat ongeveer 4,5 miljoen euro, schat Hans Koolhof van Van Wijnen Deventer in Cobouw. Financiële problemen bij de club verhinderden in het verleden de uitvoering van diverse stadionplannen. Deze geschiedenis van afgeblazen projecten voor nieuwbouw en verbouwing, heeft bij deze aanbesteding geen rol gespeeld, onderstreept Hans Koolhof van Van Wijnen uit Deventer. In het verleden was Van Wijnen ook in beeld als bouwer.

Meest voordelig
Deze keer hadden vijf verschillende bouwbedrijven op basis van het voorlopige ontwerp een plan van aanpak ingediend voor de uitvoering, waarna de economisch meest voordelige inschrijving werd geselecteerd. De komende tijd werkt het bouwteam het voorlopig ontwerp uit tot een definitief ontwerp waarna de uitvoering komend voorjaar kan beginnen. 

Koen Bugter
Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever en redacteur voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder Avro, BNN en KRO-NCRV. Voor aanbestedingscafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. U kunt hem mailen via: koen@aanbestedingscafe.nl en volgen via twitter: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.