Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Stakingen voorkomen door aanbesteding openbaar vervoer

Busvervoer zou in de drie grote steden, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, aanbesteedt moeten worden. Althans, dat is hoe reizigersvereniging Rover het graag ziet. “Aanbesteden kan veel voordelen opleveren voor reizigers, bijvoorbeeld door betere diensten”, zegt voorzitter Arriën Kruyt.

Het aanbesteden van tram en metro lijkt Kruyt minder gemakkelijk, de eigendomsverhoudingen van de rails zijn namelijk te ingewikkeld. “We hebben gezien dat het uiteentrekken van ProRail en NS tot enorme problemen voor de reizigers heeft geleid”, liet Kruyt De Telegraaf weten.

Toekomstige stakingen
Door middel van zijn idee wil Kruyt toekomstige stakingen in het openbaar vervoer voorkomen. Het personeel van de drie stadsvervoerders is minder blij met het idee, zij verzetten zich tegen de geplande bezuinigingen en aanbestedingsplannen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres