Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Standpunt politie over omstreden ICT-gunning blijft uit

De Nationale Politie heeft nog steeds geen standpunt ingenomen over de aanbesteding van de licentiepartners voor standaard software. [slide] Comparex en Agile waren aangesteld als licentiepartners voor zowel de politie als voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. De aanbesteding bestond uit minicompetities tussen de geselecteerde bedrijven, om beide scherp te houden.

In maart 2013 nam Comparex Agile over. Deze overname vormde voor het ministerie van Veiligheid en Justitie de aanleiding om de contracten te ontbinden en de aanbesteding opnieuw uit te schrijven. De politie zou hierin meegaan, maar heeft dit uiteindelijk niet gedaan. Ruim anderhalf jaar na de melding dat Comparex Agile zou overnemen, heeft de politie nog geen standpunt ingenomen over de onwenselijke situatie dat minicompetities geen zin meer hebben.

Mogelijke oorzaak voor het uitblijven van een standpunt zou kunnen zijn dat de politie al meerdere problemen heeft met ICT-aanbestedingen. Zo werd de miljoenenaanbesteding voor opslag, servers en ‘converged infrastructuur’ afgelopen maart stopgezet. Tevens ontstond er onlangs commotie over de aanbesteding rond de nieuwe portofoons voor het communicatiesysteem C2000, blaasapparatuur en auto’s. De korpsleiding laat hier momenteel een onderzoek naar doen; vijf politiemensen zijn in dit kader al geschorst.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link