Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Start bouw Zuidasdok blijft uit door onenigheid over extra kosten

De bouw van het Zuidasdok in Amsterdam gaat voorlopig nog niet van start. Bouwconsortium Zuidplus, dat verantwoordelijk is voor de realisatie van het project, wil eerst een toezegging van de opdrachtgever dat de berekende extra kosten betaald zullen worden, schrijft Cobouw.

Bouwconsortium Zuidplus, dat bestaat uit Heijmans, Fluor en Hochtief, berekende dat zij 500 miljoen euro extra nodig hebben om het project uit te voeren. De opdrachtgever (Rijksoverheid, Prorail en de gemeente Amsterdam) vindt de eis van het bouwconsortium onvoldoende onderbouwd en wil een verbeterde argumentatie zien. Er had voor de bouwvak al een besluit moeten liggen maar dat blijft tot nu toe uit. Zonder toezeggingen wil het consortium niet starten met de bouw, waarvoor in eerste instantie 990 miljoen euro was toegezegd.

Alleen de uitbreiding van station Amsterdam Zuid gaat op dit moment nog door. Minister van Nieuwenhuizen zet in op twee sporen om de impasse te doorbreken. Het project kan alsnog doorgang vinden als de bouwers onder vernieuwde voorwaarden aan de slag kunnen. Prof. Marcel Hertogh is aangesteld voor bemiddeling tussen opdrachtnemer en opdrachtgever. In het andere scenario wordt het complete project opnieuw onder de loep genomen, waarbij onder andere oud-minister Sybilla Dekker betrokken is. Het project zou dan onder versoberde omstandigheden door kunnen gaan, waarbij minder kosten gemaakt worden.

Begin 2020 moet er een knoop doorgehakt worden over de toekomst van het project Zuidasdok.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link