Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Start rijksbrede pool met ICT-inkoopprofessionals

De Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk van het ministerie van Binnenlandse Zaken is gestart met een rijksbrede pool met inkoopprofessionals gericht op het ICT-domein. De Inkoop Pool Rijk (IPR) zal de overheid voorzien van kwalitatief hoogwaardige interim ICT-inkoopprofessionals die op strategische en tactische trajecten kunnen worden ingezet.

Als een Inkoopuitvoeringscentrum of Specifiek Inkoop Centrum een complex ICT inkoopvraagstuk heeft, waarvoor het zelf geen geschikte inkoopspecialist beschikbaar heeft, dan kan het een beroep doen op de IPR. Deze werkt met een vaste kern van inkoopspecialisten en een flexibele schil. De IPR is volop bezig met het inrichten van de pool en de eerste opdrachten worden al door de professionals uitgevoerd. Dat schrijft PIANOo.

Oplossing capaciteitsvraagstuk
Op de lange termijn moet de IPR ervoor zorgen dat er één loket is voor alle complexe rijksbrede inkoopvraagstukken. De rijksbreed inzetbare expertisepool moet dé oplossing zijn voor het capaciteitsvraagstuk van inkoopexperts. Het moet tevens zorgen voor meer loopbaanperspectieven voor rijksinkopers en ontwikkeling en borging van inkoopkennis.

Pool uitbreiden
De IPR start met inkoopvraagstukken op ICT gebied, maar wil de pool in de toekomst uitbreiden naar andere inkoopdisciplines. IPR doet daar op dit moment onderzoek naar, waarna een businessplan wordt opgesteld van het toekomstperspectief. Tegelijkertijd onderzoekt IPR wat zij in de toekomst nog meer kan betekenen voor de Rijksinkoop en rijksinkopers.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres